Közlemény

Ügyfelem, Fazekas Róbert nevében és érdekében eljárva tájékoztatom a Tisztelt Közvéleményt, hogy a WADA akkreditált laboratóriuma a Magyar Antidopping Csoport által Ügyfelemtől 2012. június 16. napon levett vizelet ún. A-mintájában nagyságrendileg 1 ng/ml mennyiségű stanozolol nevű tiltott szert talált. 1 nanogramm a gramm 1 milliárdod része, ennél kisebb mennyiséget a WADA-laboratóriumokban gyakorlatilag ki sem tudnak mutatni. Az Ügyfelem által saját költségén megrendelt ún. B-minta az A-mintát igazolta. Fontosnak tartom kiemelni, hogy Ügyfelemtől a májusban levett minta negatív lett, és még legalább kettő ellenőrzése lett volna az olimpiáig.

A megbízásomból eljáró igazságügyi szakértő megerősítette, hogy egy nanogramm stanozolol egy milliliternyi vizeletben olyan ultracsekély mennyiség, amely tiltott teljesítményfokozásra nem alkalmas.

Fazekas Róbert nem doppingolt, semmilyen tiltott módon nem próbálta a teljesítményét fokozni.

Fazekas Róbert ellen a mai napig semmilyen eljárás nem indult. Neve eddig az ügy kapcsán jogszerűen leírható sem lett volna. A kormányrendeletben szabályozott előzetes felülvizsgálati eljárás nem a versenyző ellen irányul, hanem az addigi vizsgálati eredményeket vizsgálja felül, és végzi el az előzetes bizonyítást. Amennyiben az eddigi ismeretek birtokában a Magyar Antidopping Csoport – amely szervezet eddig is rendkívül korrekt módon járt el – elindítja a jogszabályban meghatározott tényleges eljárást, akkor Ügyfelem aláveti magát a hivatalos eljárásnak, és bizonyítani fogja, hogy nem doppingolt. Ennek érdekében 24 órán belül saját költségén megrendeli a laboratóriumi vizsgálat teljes dokumentációját, amely bármilyen eljáráshoz elengedhetetlenül szükséges. Továbbá saját költségén az akkreditált laboratóriumban be fogja vizsgáltatni az általa legálisan használt táplálékkiegészítőket, vitaminkészítményeket.

Fazekas Róbert a mai napig edz és készül a londoni olimpiára. A Magyar Olimpiai Bizottság arról őt nem értesítette, hogy nem vehet részt a világversenyen. A MOB eddigi eljárásra jogsértő, azonban Ügyfelem az olimpia végéig ezzel nem kíván foglalkozni, azt tudomásul veszi, de ez jogról való lemondást nem jelent.

Szurkoljunk most a magyar küldöttség a nehézségek ellenére is minél sikeresebb szerepléséért!

Ügyfelem hozzájárul ezen közleményének csorbítatlan közléséhez.

dr. Czeglédy Csaba

ügyvéd

15 hozzászólás “Közlemény” bejegyzéshez

 1. Mi folyik itt? Nem hiszem el.Minden tiszteletem Robi.Viselje méltósággal mint eddig.Persze sokra megy vele,a fiuk szerint a technikáját tanítani kell.
  Egy régi sportszeletet!

 2. Ennyit a mi kis országunkról!!!! A nagyok meg szépen elevickélnek. Ugyanmár az úszófenomén tiszta? Akkor nem ember hanem hal. Bolt meg gepárd!!!

  Kis hazánk már csak ilyen!! Éljen a sport diplomácia!!!!!

 3. Csodálom a kitartását! Felháborodásomban nem is tudok mit írni, nem akarok udvariatlan lenni, és bárkit is sértegetni. Nagyon-nagyon elszomorít, ami történik, hatalmas pofonokat kap Robi az élettől.

 4. Nem az élettől kapja,hanem a drága honfitársaktól.ezért tart itt a magyar atlétika ahol tart,mert nem segítik egymást az emberek,mert ha a másiknak több van,a másik jobb valamiben,az irigység dolgozik legtöbbekben,nem pedig az,hogy ő is el akarja érni,vagy megszerezni azt amire irigy.egyszerüen szemét az ilyen.undorito,szégyen magyarországnak,de persze külföldön majd azt mondják hogy igen itt ilyen kemények a szabályok,elkapunk mindenkit aki doppingolt…ássa el magát a MOB a Magyar Atlétikai Szövetseggel együtt. Fehéroroszországban az Állam állt ki két sportoló mellett nemhogy az Atlétikai szövetség. Hánynom kell a magyar valóságtól,kis, törpe ország,alig csinálja valaki az atlétikát,nemhogy profi szinten!!!örülhetünk, hogy egyáltalán ilyen tehetségek kerülnek ki, akik több tízmilliós,százmilliós országok atlétái fölé magasodnak,már utánpótlás korosztályokban is.
  Ügyvéd úrtól azt szeretnem kérdezni,hogy ha nem nevezte a MASZ Fazekas Róbertet,akkor hogy lehetne még elintézni az indulást?

  1. nem a MASZ nem nevezte be, hanem a MOB
   de erről Robinak elfelejtettek szólni…
   most utánajárunk, hogyan kap akkreditációt egyénileg, mivel a feltételeket teljesítette, eljárás pedig nincs ellene

 5. És igen valóban igaz,a technikája…,Fazekas 2004es olimpián nyertes dobásáról nagyon jo video van fent a neten,bármelyik edző mutathatja péld képpen tanítványainak.

 6. A fehérorosz kalapácsvetők tiszták voltak?
  Nem, de kiállt mellettük a hazájuk…
  Nem tudom hogy Robi tiszta-e de nem is számít, mert nem kirívó eset az élsportban ilyen szerek használata.
  Akit górcső alá kéne venni azok a magyar sport politikai képviselői!
  Magyar emberek ezek???

 7. Hihetetlen ami ebben az országban történik!
  Véleményem ,hogy a sportba is belepofázó politikusokat kellene eltiltani!
  El a kezekkel a sporttól !
  Én büszke vagyok Rád! Sajnos mi mást nem tudunk,csak azt,hogy VELED VAGYUNK!

 8. Szerintem ez már szándékos, amit Robival művelnek!Scmith Pali bácsi és a többi szarházi bosszúja!Kitartást az ügyvéd úrnak is!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.