Elsőre: 19.62

Tudd meg gyorsan az Annus Adrián dobócsoportjával kapcsolatos híreket. Klikk és like!

Második helyet szerzett a linzi nemzetközi súlylökő versenyen Kürthy Lajos. Annus Adrián tanítványa 19.62 métert lökött, így első versenyén nem sikerült teljesítenie a fedettpályás világbajnokság kiküldetési szintjét.

Kürthy már a bemelegítést álmosan kezdte és a versenyre sem tudott igazán felpörögni.

– Nem tagadom, kicsit csalódott vagyok, annak ellenére, hogy tavaly az első versenyemen még 19 métert sem löktem. Sok időm azonban nincsen búslakodni, holnap Amsterdamba repülök, szombaton pedig már Luxemburgban versenyzek. Remélem, ott javítani tudok és 20 méter közelébe kerülök – mondta a verseny után Kürthy Lajos.

– Se nem jó, se nem rossz. Ha 15-20 centivel nagyobb, én már maradéktalanul elégedett lennék – foglalta össze véleményét Annus Adrián. – Nem magyarázkodásképpen mondom, de az olyan szintű súlylökők közül, mint Lajos, talán ő az egyetlen, aki szabadtéren készült. Ennek megvan az oka, hosszú távon biztos, hogy profitálni fog belőle, rövid távon azonban előfordulhatnak olyan álmos fedettpályás versenyek, mint volt ez a mai. Biztos vagyok benne, hogy Lajos meglöki a 20 métert, és indulni fog az isztanbuli fedettpályás világbajnokságon.

A viadalt a szerb Asmir Kolasinac nyerte 20 méter, 64 centiméteres új szerb fedettpályás csúccsal.