Ott kéne folytatnia, ahol tavaly abbahagyta

Kürthy Lajos legutóbb a daegu-i világbajnokságion versenyzett. Akkor 20 méter 2 centit lökött. Kürthy Lajos legközelebb csütörtökön este fél kilenckor versenyez és ez a 20 méter 2 centiméter alighanem boldoggá tenné, hiszen azzal kvalifikálná magát a márciusi, isztambuli fedettpályás világbajnokságra.

– Milyen volt a spliti edzőtábor? 

– A hangulat jó volt. Szokásos. Hozzuk a formánkat. Annyiból volt jobb, mint itthon, hogy sokkal melegebb volt, illetve, hogy ilyenkor elszakadunk az itteni gondoktól, tehát csak az edzésekre tudunk koncentrálni. Jók a körülmények. Ezek az edzőtáborok igazából a diszkoszosoknak kedveznek, de ártani nekem sem árt. Különben is, mi Adriánnál egy csapat vagyunk. Végig jó idő volt, furcsa, hogy itthon röpködnek a mínuszok. Összességében teljesen hasznos volt az ott eltöltött idő. Mindenki fejlődött, én is. Technikailag és erőben is. Most bizakodva várjuk a versenyeket.

– Az mit jelent? Hol tartasz most? Milyen formában vagy?

– Ezt most így nehéz megmondani, csak saccolni tudunk, hogy általában mi szokott különbség lenni fedettpálya és szabadtér között. Most 19.50-et löktem mínusz 8 fokban, hogyha ugyanúgy végre tudnék hajtani egy dobást teremben, akkor azért jópár centit rá lehetne számolni. Igazából elég lenne plusz 50 centi is, hiszen akkor már meglenne a szint és nyugodtan tudnék tovább készülni. Bízom benne, hogy egyszer végre elsül a kezem.

– Azért ez bíztató…

– Valóban nem rossz. Szerintem életem legjobb formájában vagyok. Szerintem ezt Adrián is alá tudja támasztani, ő sem látott még ilyen állapotban, illetve vagyok én már annyira rutinos, hogy érezzem, milyen passzban vagyok. Tavaly ilyenkor nem voltak ennyire hidegek és amikor kint dobtunk, akkor 17-18 méter között dobáltam szabadtéren, amire 19.75-öt dobtam fedettpályán. Úgyhogy ez elég biztató, látok esélyt arra, hogy a VB-ig eljutok 20.50 környékére. Nagyobb eredményeket nem merek mondani, mert ahhoz tényleg össze kell jönnie mindennek, hogy az ember egy szenzációsat lökjön.

– A versenyszezon mindenesetre holnap elkezdődik.

– Linzben kezdek, szombaton pedig jön egy luxemburgi kirándulás. Bízom benne, hogy már elsőre menni fog a 20 méteres szint. Beszéltem erről az Adriánnal, hogy soha nem voltam egy jó kezdő, mindig el kellett telnie 2-3 versenynek, mire belerázódtam. Remélem, hogy most már elsőre meglököm, és akkor utána nem kell izgulni. Jó lenne abból a szempontból is, hogy akkor többet tudnék edzeni a VB-re. Akkor megint neki lehetne állni egy kicsit keményebben edzeni.

A holnapi verseny eredményéről honlapunkon azonnal beszámolunk.