Kürthy döntőbe lökte magát az Európa-bajnokságon!

Ma délelőtt a Helsinkiben zajló Európa-bajnokság második versenyszáma volt a férfi súlylökés selejtezője, ahol érdekelt volt Annus Adrián tanítványa, Kürthy Lajos is. A Mohácsi TE színeiben versenyző, de Szombathelyen készülő atléta a 12. helyen kvalifikálta magát a péntek esti fináléba. Lajos 19 méter, 48 centimétert lökött.

– Izgalmas verseny volt, a lényeg, hogy döntőben van Lajos. Ott már egy másik verseny kezdődik, ahol nagyon bízom benne, hogy ennél jobban fog lökni és ez helyezésben is megmutatkozik. Lajos rengeteget dolgozott az utóbbi időben, mély gödörből állt fel, mindvégig tisztességesen és most már tudjuk, eredményesen küzdött azért, hogy eredmény legyen. Azt gondolom egy sikerélményre volt szüksége ahhoz, hogy meginduljon a szekér, ezért is vagyok optimista a döntőt illetően. Egy dolgot sajnálok, hogy nem tudtam, tudok a helyszínen segíteni neki, mert tudom, hogy mennyit jelent Lajosnak, ha ott van mögötte valaki, akiben megbízik – mondta Annus Adrián edző.

Lajossal rögtön a  verseny után beszéltünk. Boldog volt.

– Vegyük úgy, hogy ez egy isteni jel volt, hogy bekerültem, pénteken este viszont én jövök. Nem éreztem túl jól magam, görcsölt a vádlim, meg a hajlítom. De az a lényeg, hogy sikerült a kvalifikáció. Technikailag szerintem nem mozogtam rosszul mindennek ellenére, ugyanakkor egy kicsit talán óvatos voltam. Várom a döntőt, addig pihenek.

A finálét pénteken magyar idő szerint 20 óra 20 perckor rendezik.

SZÉP VOLT LAJOS! GRATULÁLUNK!