Legközelebb jövőre

Idén már nem indul több versenyen Fazekas Robi. Az ok prózai. Ágyéksérülése ellehetetlenítette a felkészülést a hazai, szombathelyi Németh Pál Emlékversenyre, amit szeptember 10-én rendeztek volna.

A szervezők idén először – Fazekas kedvéért – vették fel a versenyszámok közé a diszkoszvetést, így különösen nehéz volt a döntés meghozatala. A tegnap délutáni edzés után azonban egyértelművé vált, hogy nincs esély a normális felkészülésre.

Robi a döntését ma közölte a szervezőkkel.

– Nagyon megtisztelő, hogy meghívtak a versenyre, mindent elkövettem azért, hogy én is jó eredménnyel adózzak Németh Pál emléke előtt. Az utolsó pillanatig bíztam benne, hogy valahogy össze tudom magam szedni a versenyre, a tegnap délutáni tréning után azonban be kellett látnom, hogy ágyéksérülésem lehetetlenné teszi az indulást. Most szeretném kezeltetni, és kipihenni az összes év közben összeszedett sérülésemet, hogy októberben neki tudjak állni felkészülni a koreai világbajnokságra. Civilben természetesen ott leszek a Németh Pál Emlékversenyen és erre bíztatok minden atlétika barátot is.