Kürthy a fedettpályás VB-n is 14.

Két érvénytelen kísérlet után harmadikra mentette meg a „haza becsületét” Kürthy Lajos. Annus Adrián tanítványa 19.62 métert lökött, ezzel megismételte a koreai VB-n elért helyezését, és a 14. helyet szerezte meg.

Szereplése csalódás, saját maga is elmondta, 20 méter körüli eredménnyel lett volna elégedett, ami nagy valósínűséggel finálét is ért volna, hiszen az esti döntőbe az orosz Szidorov kvalifikálta magát nyolcadikként 20 méter, 4 centiméterrel.

– Nem vagyok elégedett, Lajos nagy lehetőséget szalasztott el. Ezzel az eredménnyel nem befejezni, hanem kezdeni kellett volna a versenyt és akkor most készülhetnénk az esti döntőre. Természetesen nincs veszve semmi, készülünk a nyári szezonra, az Európa-bajnokságra és az olimpiára, de jelen pillanatban csalódott vagyok, mert 20 méteres formában jött ki a versenyre – mondta Annus Adrián edző.

– El vagyok keseredve. Tudom, hogy sok embernek csalódást okoztam, elnézést kérek mindenkitől, aki bízott bennem. Daeugu után megint itt volt a lehetőség, hogy döntőbe kerüljek, sajnos elszúrtam. Biztosan kell most pár nap, mire ezt az egészet rendbe teszem magamban – mondta Kürthy.