Nagy utazás, VB részvétel

Tudd meg gyorsan az Annus Adrián dobócsoportjával kapcsolatos híreket. Klikk és like!

Az első három versenyt elrontotta, aztán úgy tűnt, a korai nevezési határidő miatt már esélye sincs kijutni Kürthy Lajosnak az isztambuli fedett pályás világbajnokságra. Aztán ma délután, az utolsó pillanatban Nyíregyházán mégis kvalifikálta magát, és megszerezte az induláshoz a jogot. 20 méter volt a szint, ő 20 méter, 2 centit lökött.

Indulhat tehát a vébén. A magyar atléták közül rajta kívül csak a gátfutó Baji Balázsnak sikerült szintet teljesíteni.

– Soha életemben nem versenyeztem még Nyíregyházán fedett pályán, de maradjunk annyiban, hogy megkedveltem ezt a csarnokot. Korrekt körülmények és jó hangulat, tudta a közönség, hogy szintért megyek, taps kíséretében álltam dobókörbe. Jól melegítettem és a versenyt is jól kezdtem. Végül csak két centivel löktem nagyobbat a 20 méternél, de ennek most nincs jelentősége. Melóból érkeztem és 1000 kilométerről.

– Szombaton délben még tényleg Splitben voltál?

– Igen. Miután nem sikerült a bécsi verseny, nagyon rosszul éreztem magam, de úgy voltam vele, hogy javítok, ha hazajöttünk az edzőtáborból. Egy csehországi és egy budapesti versennyel számoltam, aztán kiderült, hogy február 27-én lejár a nevezés a világbajnokságra. Noha nem ez az idei fő versenyem, csalódott voltam. Nekiálltunk készülni a nyárra. Emeltük a dobás számot, keményebben dolgoztam. A dobás azonban a terhelés ellenére annyira jól ment, nem akartam beletörődni, hogy elpuskáztam ezt a lehetőséget. Keresgéltünk versenyeket és pénteken kiderült, hogy van ez a nyíregyházi lehetőség. Szombaton délbe jött haza az egész csoport. Megérkeztünk hatkor Szombathelyre, zuhanyoztam egyet és éjjel egykor már Nyíregyházán is voltunk. Vasárnap fél kettőkor pedig kezdődött a verseny.

– Hittél benne, hogy sikerülhet?

– Igen. Tényleg nem pótcselekvés volt ez az egész. Annus Adriánnál nagyon jó hangulatban dolgozunk, az egész csoport számított rám. Czeglédy Csaba, aki a szponzorom, szintén biztatott. Azt hiszem, most egy kicsit helyrehoztam, amit a két ausztriai és a luxemburgi versenyen elrontottam.

– Mi a cél az isztambuli világbajnokságon?

– Óvatos leszek most. Természetesen kicsit rápihenünk a vébére, de az egész szezont úgy építettük fel, hogy a szabadtéri Európa-bajokságon, majd a londoni olimpián jöjjön a csúcsforma. Ennek ellenére mindent meg fogok tenni azért, hogy bekerüljek a nyolcas döntőbe, de ha 20 métere fölött lökök, az már jó alap lehet a folytatásra.

Kürthy Lajos mostani eredményével 24. a világranglistán, de előtte 9 amerikai is szerepel, akik közül csak ketten állhatnak rajthoz a vébén, de az őt megelőző három kanadaiból is kiesik valaki.

Tudd meg gyorsan az Annus Adrián dobócsoportjával kapcsolatos híreket. Klikk és like!