Savanyú Péter döntős az Universiadén

Magyar idő szerint ma hajnalban rendezték a diszkoszvetés selejtezőjét a shenzeni Universiadén. A magyar színeket a Szombathelyen, Annus Adrián irányításával készülő Savanyú Péter képviselte.
Savanyú nem okozott csalódást, a második selejtezőcsoportban egyedüliként dobta meg elsőre a szintet. Az egész mezőnyben is csak egy embernek sikerült rajta kívül.

Az atléta a „méterre” sem panaszkodhat, hiszen ez a mostani 59 méter 67 centiméteres produkciója élete második legjobb versenyen elért eredménye. Savanyú végül a hetedik legjobb eredménnyel jutott a döntőbe.

– Petivel idén nagyot léptünk előre. Ezt az is bizonyítja, hogy élete első felnőtt világversenyén rögtön megdobta a selejtező szintet. Büszke vagyok rá és nagyon bízom a jó folytatásban. Peti teljesítette, sőt talán túl is teljesítette az elvárásokat. Nagyon nagy dolognak tartanám, ha bejutna a nyolc közé – mondta Annus Adrián, az atléta edzője.

Az egyetemisták és főiskolások világbajnokságán volt még egy szombathelyi érdekeltség. Ozoray Jenny, a Dobó SE kiválósága azonban egy hellyel lecsúszott a döntőről.