Elsőre a legjobbak között

Ma délelőtt az első selejtezőcsoportban léptett dobókörbe Fazekas Róberta a barcelonai Európa-bajnokságon. Sok izgulnivalót szerencsérenem hagyott, hiszen elsőre, nagyon „lazán” túldobta a 63.50-es szintet.

Fazekas 64 méter 30 centire repítette a szert. Robi imponáló magabiztossággal – negyedik legjobb eredménnyel – egyedüli magyarként jutott a legjobbak közé, hiszen a világranglista harmadik Kővágó Zoltán nem jutott túl a selejtező szinten.

– Ezt meg kellett csinálni. Szintet kellett dobni, ez sikerült elsőre. Egy selejtezőben az ember csak veszíthet, itt nem lehet nyerni. Örülök, hogy így alakultak a dolgok, vasárnap este egy másik helyzet lesz, másik szituáció. Továbbra is bízom benne, hogy a legjobb hat között végzek – mondta a selejtező után pár perccel.

Robi nem egyedül érkezett Barcelonába, többek között kedvese, valamint főszponzora, a sportolót magánemberként támogató dr. Czeglédy Csaba, szombathelyi alpolgármester is a helyszínen szorít.

Fazekason kívül még heten dobták meg a selejtező szintet. Bejutott a nagy esélyes lengyel Malachowski, a titkos favoritnak számító, világbajnoki címvédő Harting, a 73 méteres dobó Kanter, a „nagy öreg”, zseniális atléta, Alekna, a hazai pályán versenyző Pestano és Casanas, a „sötét ló” Israel. Szint nélkül a román Ursu, a holland Cadée, a horvát Maric és a német Wierig.

A diszkoszvetés döntőjét vasárnap este 19:45-kor rendezik.