Örülnek a többiek, hogy itt vagyok

Két napja vagyok az olimpiai faluban. A kínaiak nagyon kitettek magukért, fantasztikus körülmények fogadtak Pekingben. Jó az étkezés és a szállás is, a közlekedés pedig gördülékenyebb, mint gondoltam. Nagyon jól megszervezett olimpia ez. Sokkal jobb, mint az előző kettő, amin részt vettem. Semmire sem lehet panaszom.

Amikor megérkeztünk, nagy volt a szmog, 90%-os volt a páratartalom. Ezt nehéz megszokni. Az időjárás nagyon változatos, tegnap egész nap esett az eső, ma viszont sütött a nap.

Pár perccel ezelőtt értem vissza edzésről. Jól sikerült, átmozgató tréning volt. 20-22 fok volt és eléggé fújt a szél is. Jó lenne, ha hasonló idő lenne a hétvégén is.

Kis hasmenéssel küzdöttem, de azt mondják, ez itt természetes, mindenki átesik rajta, aki idegen országból érkezik.

Egyelőre elég zűrösek a napi programjaink, még az átállással küszködünk. Ma például hajnali négykor ébredtem, akkor mentem el reggelizni. Ez sem jelent itt problémát, hiszen 24 órás az ebédlő nyitva tartása. Utána megpróbáltam visszaaludni, de nem tudtam. Délelőtt, délután egy picit szunyáltam. Remélem azért egy-két nap után helyre áll a rend.

Első nap elvittek dopping vizsgálatra, amit már vártam is, tehát nem ért meglepetésként. Teljesen normális vizsgálat volt, öt perc alatt végeztünk. Vér és vizelet vizsgálat is volt.

A magyarok közül már majdnem mindenkivel találkoztam és váltottam is velük egy-két szót. A sportvezetők is mind odajöttek hozzám amikor megérkeztem, tisztességesen bánnak velem. Mindenben segítenek.
Czukor Zoli, a szobatársam egyelőre még nincs itt. Szerdán vagy pénteken érkezik, pontosan nem tudom, mikor.

A külföldiek közül is találkoztam egy-két „kollégával”. Ma például a spanyol Pestanóval beszélgettem, Ő már 70 méternél tart.Lehet furcsán hangzik amit írok, de azt veszem észre, hogy a nemzetközi diszkoszvető mezőny örül annak, hogy ismét itt vagyok. Őszinte kézfogásokat kaptam mindenkitől. Remélem egy-két éven belül már gratuláló kézfogások is érkeznek.

22 hozzászólás “Örülnek a többiek, hogy itt vagyok” bejegyzéshez

 1. Szia Robi!

  Mindent bele ember. Nincs teher, tényleg nincs. Majd megmutatod Londonba, vagy jövőre a VB-n. Te nem adtad fel, megcsináltad. Köszönöm azok nevébe akik hittek benned. Istenem ha döntőbe jutsz, meg kell innom huzóra egy üveg Wiskyt.

  Hajrá

 2. Sok sikert, és kitartást!
  Nem is lepődtem meg a híreken amikor megtudtam, hogy alíg szálltál le a repülőről és máris ellenőriztek! Ez van! Tuti rád fognak szállni, de ne érdekeljen!
  Mi nézni fogunk, várunk haza, és Olimpiai bajnok vagy!
  Ha akarod a Savaria Karneválról irok neked ide blogot hogy otthon érezd magad ott messze..
  Ja és használd a szombathelyi kínai nyelvet!
  Tudod, sok ocsó, sima lizs ötszáz… :o)
  Kalappal és mindent bele, Kína népe emeljen 15métert a dobásodon :O)

  Üdv: justmusic.fm “hallgasd és nézd” – http://www.justmusic.fm

 3. Hajrá Robi,

  Ez a blog nagyon király dolog!
  Én Japánból szurkolok neked a családommal és nagyon nagy dolog hogy újra ott vagy, őszintén gratulálok! Itt azt beszélik rólad, hogy olyan erős vagy, hogy a diszkoszon ott marad a kezed lenyomata dobás után. Mutasd meg nekik, mutasd meg nekünk!

  Üdv,

  Gábor

 4. Kedves Robi! Hatalmas akaraterőről tettél tanubizonyságot, tisztellek és nagyon szorítok neked. Ott vagy, ahol lenned kell: a legnagyobb versenyen a legnagyobbak között…. Robi

 5. Hajrá Robi,számomra OLIMPIAI BAJNOK VAGY,VAGYTOK,Annussal együtt. Csak a diszkosszal törödj és dobd el nagyon messzire,Te vagy a legjobb !! Szurkolok neked.
  Üdv BB

 6. Hajrá Robi, mindent bele!
  Amióta csak elkezdődött a cirkusz Veled, figyelemmel kísérem…Alapvetően eddig sem értettem, és ma sem értem, miért bántak Veled úgy mint egy bűnözővel.Nem kokszoltál, “csak” pisilni nem tudtál…Hogy bántak volna Veled, ha télleg kokszoláson kapnak?Fejbelőnek hajnal ötkor a vár fokán???
  Nevetséges.
  Hajrá Ember, mutasd meg nekik, hogy négy éve is csak koncepciós per áldozata voltál.
  Te számunkra OLIMPIAI BAJNOK VAGY!!!!
  Légy most is az!

 7. Robi !
  Sokan örülünk, hogy ott vagy ! Azt hiszem, hogy soha nem fogjuk meg tudni, hogy mi volt az igazság, mi volt a háttérben…Nem sikerált dopping vétségen kapni – a lezárt minimális , de mért negatív vizelet ellenére elvették méltó győzelmedet. Azonnal el kellett hagynod az olimpiai falut, mint egy bűnőzőnek…..de ne is emlegessük a multat : nagyon nehéz lehet ezzel együtt élned. Azzal, hogy nem tudtak , nem akartak, nem mertek állást foglalni és felhasználták pozicíójuk érdekében. Az emberek szeretetére, szimpátiájára , elismerésére számíthatsz – szerencsére sokan vagyunk. Olyan kis mesebeli hős vagy , aki megmutatta ….és sikerült neki legyőzni……..sok mindenkit , hogy célba érjen . GYŐZTES !

 8. Hajrá Robi! Nagyon örülünk itthon hogy nem adtad fel! Sokan tisztelnek ezért! Sok sikert és minél jobb eredményeket most és a jövőben is!

 9. Hello!

  Egy kívánságom van! Felejts el mindent, ami az elmúlt 4 évben történt! Csak arra gondolj, hogy kijutottál, ott vagy!
  Próbálj meg teljesen üres fejjel, szinte érzelemek nélkül (tudom ez lesz a legnehezebb) koncentrálni!
  Amikor nem tudsz aludni, gondolj végig minden egyes mozdulatodat, hogy hogyan dobnál akkor, ha a legtökéletesebben csinálnád! Futtasd végig a fejedben, hogy meddig repül korong és lásd magad előtt azt, hogy hol esik le! Ezt tedd meg a versenyig minél többször és bízz Magadban!
  MEG TUDOD CSINÁLNI!
  Hidd el nem marad el a siker!

  Én szurkolok Neked! Ügyes légy!

 10. Kedves Robi!
  Gratulálok a kijutásához. Sok sikert kívánok és remélem még nagyon sokáig fog sportolni. Azokkal pedig akik Ön, ellen voltak, és nem álltak ki Ön és barátja Annus Adrián mellett, nem kell foglalkozni, Ők is emberek, de ilyenek, IRIGYEK!!( Ez főleg a sport vezetőkre vonatkozik ) Kívánom, hogy a sportban is és az életben nagyon nagy sikereket érjen el.

 11. Csá Robi!
  Szorítunk érted!!!!!! Gondold azt, hogy a diszkosz egy kézigránát, és a hatótávolsága min. 69 méter. Millió magyar szempár Téged fog nézni, és Veled együtt könnyezni a dobogón.
  Üdv: M.Sanyi Szolnokról

 12. Csak TE vagy meg azaz utálatos korong! küld el nekik hogy meg se taláják! Mindent megérdemelsz!!!
  hajrá öreg, légy megint a legnagyobb, csak azértis!! szurkol neked minden MAGYAR!!!
  dex

 13. Kedves Robi!

  NAGYON-NAGYON BÜSZKÉK VAGYUNK RÁD!!!!!!!!!!!!!!!
  Szorítunk, hogy minden úgy sikerüljön, ahogy szeretnéd…
  Azokkal pedig, akik ellened/ellenetek(Annus Adriánra gondolok) voltak és nem álltak ki melletted/mellettetek, nem kell foglalkozni…
  és a 2008-as pekingi olimpia diszkoszvető számának olimpiai bajnoka: Fazekas Róbert, Magyarország (ez már a fülemben cseng..) 🙂

  Hajrá Robi!!!!!!
  Üdv: Edy

 14. Nagyon gratulálok a bátor visszatéréshez. Nekem mindegy, hogy lesz e érem belőle, képes voltál szembenézni a fekete múltal!
  Gratulálok!

 15. Az eredményhez gratulálok!Kár,hogy az előre tervezett sikerénél megelégedett.Örülök,hogy bizonyított!Most kezdődhet a tökéletes felzárkózás régi önmagához.További sikereket remélve kívánok jó egészséget.NT

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.