Az utolsó edzés. Holnap reggel már indulok Pekingbe

Holnap indulok az Olimpiára. Nagyon nehéz négy év van mögöttem és valljuk be őszintén, az olimpián való részvételt is az utolsó pillanatban sikerült kiharcolni, ennek ellenére tudom, hogy az, hogy ott lehetek az ötkarikás játékokon, a pályafutásom egyik legnagyobb sikere.

Egy nappal az elutazás előtt még a Haladás VSE vezetősége szervezett egy kis ünnepséget, ahol engem és Hatos Gábort, valamint edzőinket köszöntöttek.

Gabinak nagyon szurkolók, remek sportembernek tartom. Délután négytől pedig edzek egyet, ez lesz az utolsó hazai tréning. Több barátom jelezte, hogy kijön az utolsó edzésre.

Örülök neki. Azoknak a jelenléte, akiket szeretek, plusz motivációt ad még egy gyakorláson is. Sokan kérdezik tőlem, hogy hány métert tudok most dobni. Erről azonban nem akarok beszélni. Tény, hogy a kijutás és az, hogy többen, többek között Dr. Ipkovich György is kiállt mellettem, plusz energiákat mozgósított bennem. De csodák nincsenek, ezt mindenkinek tudnia kell.

Egy évvel ezelőtt még a műtőasztalon feküdtem, a stresszről és a bizonyítási kényszerről nem is beszélek. Nekem nagy valószínűséggel a selejtező lesz a fő verseny Pekingben. Ha már ott vagyok a tizenkettőben, akkor viszont mindent elfogok követni, hogy a nyolcba jussak. A pontszerző hely leírhatatlanul nagy siker lenne. Erős a mezőny.

Holnap reggel indulok. Többen felajánlották, hogy felvisznek a reptérre, most azonban nem éltem ezzel. Barátnőmmel megyünk, Ő visz fel Budapestre.

A repüléstől nem félek, sokszor már a felszállás előtt elszoktam aludni.

Ennek ellenére nagyon reménykedem, hogy sima lesz az út.

Olvastam valamelyik lapban, hogy reggel hatkor kelek, hogy megszokjam az olimpia ritmusát és könnyebb legyen az átállás. Ez a hír azonban nem igaz, tíz előtt már régen keltem. Egyrészt mert a már sokat emlegetett kétórás bontású doppingellenőröknek beadott lapon azt jelöltem meg, hogy addig a lakásomban találnak meg, másrészt mert biztos vagyok benne, hogy a rendelkezésemre álló idő elég lesz az átállásra.

Az olimpia faluba egyébként Czukor Zoltánnal leszek egy szobába. Képzeljék el, Ő 46 évesen vívta ki az indulás jogát és az 50 km-s gyaloglásban indul.

Egyébként egy dologra kíváncsi vagyok, hogy a doppingellenőrök már a repülőn, a reptéren ellenőriznek, vagy esetleg megvárják, míg beérek a faluba.

24 hozzászólás “Az utolsó edzés. Holnap reggel már indulok Pekingbe” bejegyzéshez

 1. Kedves Robi!
  Nagyon fogunk szurkolni, úgy gondolom,nagyon megérdemled, hogy ismét ott legyél az olimpián! Ennyi rossz és megkeserítő dolog után, szenzációs az, amit véghez vittél!! További ilyen kitartást és lelkesedést kívánok az elkövetkezendő napokra!!!!!! egy volt Haladás VSE atléta

 2. Robi! Szorítunk Érted és minden résztvevőért! Örülünk, hogy sikerül kijutnod Pekingbe! Soha ne foglalkozz azokkal, akik más véleményt nyilvánítanak! Azzal törődj, hogy többen vagyunk, akik Melletted állnak (még ha nem is tudsz róla, pedig nagyon sokan), és kívánják velünk együtt, hogy sikerüljön az álmod! HAJRÁ!

 3. Hajrá Robi!!!!!!!!!!!!!!!!
  Sok sikert!!!!
  Nagy önbizalmat, sok szerencsét és jó egészséget kívánok Neked!!!
  Mi szurkolunk Neked itthonról!!!
  Hajrá Fazekas Róbert!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Hajrá MAGYAROK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Kíváncsi lennék Gardián Te mit tettél valaha is az életedben és hányszor voltál már olimpián!!!
  Milyen alapon ítélkezel és minősítesz egy olimpikont??????

 5. Gardian, remélem, úgy fogsz szurkolni Robinak, mint a vízilabdás Benedek Tibinek, akinek – Robival ellentétben – volt pozitív mintája és eltiltása!
  Ha egyszer elveszik a jogsidat ittas vezetésért, a büntetés letelte után te se kapjad vissza soha többet??? Gondolkodj már, még ha nehéz is!

 6. Szia Robi.Nagyon sok sikert,kitartást és sok élményt az olimpiára.Mi szurkolunk neked.Mindenki követ el hibákat,ezért vagyunk emberek.Kívánom hogy mutasd meg mindenkinek hogy ki vagy.ÚGY IS BÜSZKÉK VAGYUNK RÁD MÁR,HA NEM DOBSZ EGYET SEM.Élvezd a versenyt,nincsen elvárás.
  Sok Sikert.(nézünk Szombathelyről)

  Váltsd valóra amit álmodtál!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Hajrá Robi!
  Ha találkozol közös bécsi ellenőr barátainkkal, kérlek add át nekik üdvözletemet. Nekik köszönhettem egy remek svájci kiruccanást. 😀

  Gardian! Szerintem is szégyen, hogy ott lehet az olimpián Robi! Hiszen semmit nem tett érte, csak egyszerűen megdobta az olimpiai szintet. Ezt Te és én is simán megtesszük, ugye? Vazz, hogy ez miért nem jutott eszembe előbb, akkor én is ott lehetnék most Pekingben. Grrrr…

 8. Kedves lesifotós!
  Szerintem tudom ki vagy! Amit írtál az utolsó szálig tény! A többi irigy köcsög,pedig szurkoljon magyar emberként egy más nemzet sportolójának.
  ZOZÓ

 9. Robi !
  Nem tudom, hogy kinek lenne joga , oka megkérdőjelezni, hogy képviseld országunkat? Kinek jut eszébe ,hogy Benedek Tibi is el volt tiltva és Kovács Ági esete is hasonló mint a tied, sőt….Ami közös : A MI SPORTOLÓUNKvagytok : főleg önös érdekekből nem mernek szembeszállni – kiállni egy sportolóért sem – ez a sportdiplomácia sikertelensége _ ?– és azt csinálnak sportolóinkkal , amit akarnak…Nem szeretem, amikor külfölddel példálóznak : de védig sportolókat , főleg addig, amig nem bizonyosodik be az , hogy pl.doppingoltak ..Dopping – pl. az én szemcseppemben is van , amit allergiára kaptam…Aztán büntetnek . Büntetésededet letöltötted : 2005-től nyilatkozod , hogy visszavágsz a Pekingi olimpián. AZ én szememben : te vagy a GYŐZTES!
  sok sikert

 10. Gardian szégyen, hogy hozzá szóltál!
  Nézd inkább a Herry Pottert és ne az Olimpiát!
  “A lehetetlen csupán egy nagy szó, amellyel a kis emberek dobálóznak, mert számukra könnyebb egy készen kapott világban élni, mint felfedezni magukban az erőt a változtatásra. A lehetetlen nem tény. Hanem vélemény. A lehetetlen nem kinyilvánítás. Hanem kihívás. A lehetetlen lehetőség. A lehetetlen múló pillanat. A lehetetlen nem létezik”.
  Mohamed Ali

  Gyerünk ROBI!

 11. Kedves Robi!
  Környezetemből sokunk jókívánságát továbbítom Neked.
  Kivánjuk, hogy a lehető legfényesebb eredményt érd el a döntőben, de bármelyik pontszerző helyezéssel megszégyeníted a Rólad negatívan gondolkodókat.
  Mi máris böszkék vagyunk Rád!
  Fogszorítva szurkolunk, és nő létemre üvöltve foglak ünnepelni a képernyő előtt.
  Vess be minden dühödet, dacot energiát. MUTASD MEG NEKIK!
  Boldog születésnapot! HAJRÁ! HAJRÁ! HAJRÁ!
  Sorosne

 12. Boldog születésnapot!!!
  Nagyon szurkolunk, meríts ebből is erőt, energiát!
  Hajrá! Hajrá!!!
  Üdv. Sopronból

 13. Nagyon szurkolok neked és büszke lehetsz magadra, hogy felálltál. Amikor irok már a nyolc között vagy ez csodálatos gratulálok!!!!!!!!

 14. Nagyon köszönöm ezt az eredményt amit Pekingben produkált. Adjon az Isten erőt a további sikereihez, szivünkből kívánjuk.
  Tujner Miklós és családja
  2008.08.19.

 15. Nagyon szurkoltunk neked ezt mondhatom a Bkv-s súlyemelők nevében, ezzel a 8-adik helyezéssel visszavágtál azoknak akik leirtak és megpróbáltak sárba tiporni. Gratulálunk!!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.